Tämä kurssi palautti ilon bloggaamiseen – blogikurssi arvioitavana

Onko sinulla on blogi, mutta sen ylläpitoon ei tahdo löytyä aikaa ja hommasta puuttuu suunnitelmallisuus? Julkaiset milloin sattuu ja usein kiireessä? Lukijoiden määrät vaihtelevat suuresti, etkä oikein tiedä, mistä vaihtelu johtuu? 

Minä aloitin tämän blogin puolitoista vuotta sitten. Aika on mennyt siivillä ja monet tavoitteeni on täyttyneet.

Blogin kautta olen saanut ihan uutta virtaa yrittämiseen. Olen saanut tutustua ihaniin puutarhaihmisiin, yrityksen liikevaihto on kasvanut, monta uutta juttua on vireillä.

Blogin ansiosta olen myös päässyt jakamaan rennon ja luonnonmukaisen pihanhoidon ilosanomaa niin radiossa kuin monissa lehtihaastatteluissakin. 

Olen matkalla sinne, minne toivoinkin blogin minua vievän!

Mutta. 

Tämän vuoden aikana olen törmännyt yhä useammin siihen, että julkaisupäivä tulee eteen liian nopeasti, aikaa kirjoittamiseen ei löydykään ja stressi koko hommasta kurkkii yhä useammin olkapään yli. 

Julkaisusuunnitelmani ovat epäonnistuneet. Usein huomaan, että en voikaan kirjoittaa suunnitellusta aiheesta, koska eihän se ole yhtään ajankohtainen juuri nyt! Pitää keksiä äkkiä uusi.

Mielessä alkoi jo kyteä pelko, että näinkö tämä ilo loppuu lyhyeen. Eikö aikani enää riitäkään blogin ylläpitämiseen, saati sen kehittämiseen eteenpäin?

 

Mutta sitten sain aivan mahtavan tilaisuuden, jonka avulla ilo ja into bloggaamiseen palasi takaisin!

 

 

Kun kaikki oli vielä hyvin…

Kun aloitin Pihalla Auringon Tahtiin -blogin, olin hyvin epäuskoinen koko ajatuksen suhteen.

  • Olisiko siitä minulle mitään hyötyä?
  • Toisiko se vain lisää työtä muutenkin kiireiseen yrittäjän arkeen?
  • Pystyisinkö minä siihen, osaisinko edes perustaa mitään blogia?
  • Saisinko lukijoita?
  • Keksisinkö ketään kiinnostavia aiheita?

Mietin asiaa tosi pitkään, kunnes sitten eräänä päivänä törmäsin blogivalmentaja Tiia Konttisen kurssiin. Esittely lupasi paljon, ehkä jopa epäilyttävän paljon, mutta päätin kokeilla.

Minulla ei ollut yhtään mitään aiempaa kokemusta bloggaamisesta. Todella isoksi yllätyksekseni homma olikin tosi helppoa ja selkeää Tiian kurssin ohjeiden mukaan.

Kerrankin kurssi ja valmentaja, joka todella antaa mitää lupaa! Innostuin bloggaamisesta ihan tosissani!

Ideoita ja aiheita tuntui pulppuavan päähän loputtomasti. Jo ensimmäisen kuukauden lukijamäärä nousi yli 3500, jota en meinannut todeksi uskoa!  

 

Reilun vuoden bloggaamisen jälkeen Google Analytics näyttikin sitten jo näin hyvältä:

Toukokuussa 2018 kävijöiden määrä ylitti ensi kertaa 10 000 maagisen rajan. Erityisen iloinen olen kuitenkin todella alhaisesta poistumisprosentista (ka. blogeissa on yleensä 75-95%). Se kertoo, että kävijöitä ei ole houkuteltu paikalle millään klikkiotsikoilla, vaan laadukkaalla ja tarpeisiin vastaavalla sisällöllä.

Enpä olisi silloin uskonut, että nyt olen hienosti saavuttamassa tavoitteitani, mutta ongelmaksi nouseekin ajanhallinta ja suunnitelmallisuuden puute!

 

pelastus tuli meseviestillä…

Heinäkuun lopulla sain upean tilaisuuden päästä Tiian uudelle Bloggaamisen perusteet verkkokurssille, joka kestää 4 viikkoa ja maksaa vain 49,90 euroa (sis.alv 24%).

Rehellisesti paljastan, että sain tämän kurssin ilmaiseksi. Tiian toive oli, että testaisin kurssin ohjeita omassa blogissani ja bloggaamisessani.

Ennen kuin lupauduin, kävin kuitenkin katsomassa kurssin esittelysivun.

Sieltä paljastui, että kurssilla käydään läpi ajanhallintaa monelta kantilta, tehdään julkaisusuunnitelma ja bonuksena tulee vielä Työskentele tehokkaasti 15 minuutissa valmennusvideo (arvo 29,90 €).

Osallistumista ei tarvinnut enää miettiä. 

Tiesin jo aiemmista kokemuksistani, että Tiian ohjeita seuraamalla todellakin syntyy tuloksia. Ehkäpä tämä kurssi voisi auttaa minua tässä ajanhallinnan ja suunnitelmallisuuden ongelmassani.

 

opiskelu kurssilla on joustavaa

Kun kirjauduin kurssille, silmäni bongasivat heti 4. moduulin Julkaisusuunnitelman ja sormet jo vähän syyhysivät päästä siihen käsiksi. 

Kurssialusta olisi kyllä mahdollistanut hyppäämisen suoraan tähän itseäni kiinnostavaan aiheeseen, mutta päätin kuitenkin käydä materiaalin ihan alusta alkaen läpi. Ja se kannatti!

Alun jutut olivat useimmat tuttuja juttuja, mutta kyllä siellä moni asia aukeni ihan uudella tavalla näin ”konkarina”. Tuli jälleen todistettua oikeaksi sanonta ”kertaus on opintojen äiti”  :).

Vaikka tästä kurssista hyötyvät eniten ihan aloittelijat, se tarjoaa paljon myös meille vähän kokeneemmille.

Itselleni ainakin teki ihan hyvää pieni kertaus aloittelijan ohjeisiinkin, vaikka enemmän keskityinkin nyt ajanhallintaa ja suunnitelmia koskeviin jaksoihin. 

Kurssin sisältö on kertaostolla käytettävissä useamman vuoden. Se onkin tosi hyvä juttu, koska selvästi tämä tiedontarve vaihtelee paljon bloggaamisen edetessä.Ei keskitytä ongelmaan, vaan ratkaisuun!

Olen toki tiedostanut ajanhallinnan ongelmani ja koittanut siihen löytää apua. Olen kuitenkin törmännyt jatkuvasti siihen, että kaikki keskittyvät ongelmaan ja sen syihin. Eivät ongelman ratkaisuun.

Minulle on tullut niistä vain tosi syyllinen olo! Minulla on vääriä ajattelu- ja käyttäytymismalleja ja väärä asenne. Mutta mitä voisin käytännössä tehdä tilanteen korjaamiseksi? Siihen en ole neuvoja löytänyt.

Tällä Tiian Bloggaamisen perusteet -kurssilla asiaa lähestyttiin ihan toisin, käytännön ratkaisujen kautta. Aloin ohjeiden mukaan ratkaista ongelmaa sen sijaan, että pyörittelen sen syitä mielessäni.

Sain kurssilta todella paljon vinkkejä ja tehtäviä, joiden avulla aloin jäsentämään ajankäyttöäni. Ongelmavyyhti alkoi aueta jo pelkästään ajankäytön kunnollisella tilastoinnilla. Tähänkin Tiia neuvoo helpot konstit.

Kurssiin sisältyy vielä bonuksena reilun 44 minuutin video, joka antaa tosi hyviä ja helppoja keinoja ajankäytön tehostamiseen. 15 minuutissakin voi saada todella paljon aikaan, kun osaa keskittyä ja niputtaa asioita yhteen!

 

eteenpäin helposti askel askeleelta

Kurssiin sisältyy työkirja, josta löytyy valmis pohja Julkaisusuunnitelmalle. Kun hyödynsin pohjaa Tiian ohjeiden mukaan värikoodein, alkoi oma ajankäyttö selkiytyä ja postausaiheet löytää paikkojaan julkaisusuunnitelmassa helposti ja vaivattomasti. 

Kurssialustaa on helppo käyttää ja tehtävät auttavat viemään teorian käytäntöön. Missään vaiheessa ei tullut ajatusta ”mitäköhän minun pitäisi tehdä seuraavaksi”, vaan jokainen ohje vie askel askeleelta kohti tavoitetta. Pienistä tehtävistä muodostuu looginen polku, jota on helppo seurata.

Olen vielä ihan alussa näissä muutoksissa ja opettelen vielä Julkaisusuunnitelman tekoa. Mutta jo nyt tiedän, että tämä tulee olemaan paitsi iso apu itselleni myös lukijoilleni todella hyvä muutos.

Huolellinen postausten suunnittelu selkeyttää koko blogia. Aiheisiin tulee loogista jatkuvuutta, eivätkä ne poukkoile sattumanvaraisesti laidasta toiseen. 

Ja mikä hienointa, stressi blogin kirjoittamisesta vähenee huomattavasti. Keskityn sihen, mitä juuri nyt aion tehdä, enkä haahuile kymmenen eri tehtävän välillä. 

Kurssin avulla opin, että oikeasti vähemmän tekemällä saan enemmän aikaan!

 

Kai kurssissa jotain korjaamisen varaakin on?

Kyllä, mikään ei ole täydellistä :).

Itse tykkään usein vain kuunnella tällaista materiaalia videolta tai podcastina. Näin saan hyvin hyödynnettyä vaikkapa koiran kanssa lenkkeilyt, kitkemissessiot puutarhassa tai siivoushetket uuden oppimiseen. Koneen ääressä kun tulee istuttua ihan liikaa muutenkin!

Tällä kurssilla kirjoitettu teksti on kuitenkin oleellisessa osassa. Vaikka syventäviä videoita ja tekniikkavideoita on paljon, ei kurssia ihan vain kuuntelemalla pysty läpi käymään.

Onko tämä sitten huono juttu vai ei, riippuu tietysti ihmisestä. Itse olisin ehkä kaivannut enemmän materiaalia kuunneltavassa muodossa.

 

tarvitsetko sinä tätä kurssia?

Jos olet vielä vähän kahden vaiheilla sen suhteen, olisiko sinusta bloggaajaksi, suosittelen kurssia todella lämpimästi. Tiian ohjeiden mukaan pääset sujuvasti ja nopeasti alkuun, oli haaveissasi sitten bloggaaminen ihan harrastuspohjalta tai tavoitteellisemmin. 

Teknistä apua blogin perustamiseen löydät kyllä netistä varmasti ilmaiseksikin. Mutta sen lisäksi tämä kurssi tarjoaa vielä paljon enemmän. Rakennat kurssin avulla blogillesi vankan perustuksen, josta on helppo jatkaa eteenpäin. 

Oma ongelmani oli nyt ajanhallinta ja suunnittelemattomuus. Jos olisin lähtenyt etsimään näitä kurssilta saamiani ohjeita ja apuvälineitä vaikkapa googlaamalla, se olisi vienyt tuntikausia aikaa. Ja juuri sitä aikaahan minulla ei ole!

Kurssista on siis myös hyötyä tällaiselle vuoden, pari jo bloganneelle, joka haluaa oppia bloggaamisessa järjestelmällisyyttä ja käyttämään aikaansa tehokkaammin. 

Suunnitelmallisuus ei tarkoita luovuuden hylkäämistä! Päinvastoin, se antaa sille enemmän tilaa!

Jos sinulla kuitenkin on jo blogi, sillä on sinusta ihan riittävästi lukijoita ja bloggaaminen sujuu kivasti ja rennosti, et todennäköisesti hyödy tästä kurssista. Sinä ihan ilmeisesti hallitset aikaasi ja osaat tämän homman. Kurssi tuskin tarjoaisi sinulle mitään uutta.  

 

Kurssin voit aloittaa vaikka heti! Kaikki aineisto on heti käytettävissäsi ja voit edetä ihan omaan tahtiisi.

 

Älä taistele blogiongelmiesi kanssa enää yksin, vaan klikkaa itsesi tuosta alta ratkaisun äärelle!

 

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä blogivalmentaja Tiia Konttisen kanssa.

Olen saanut tämän kurssin ilmaiseksi testatakseni sen ohjeita ja materiaaleja omassa bloggaamisessani. Osa tämän sivun linkeistä on afffiliatelinkkejä. Jos ostat kurssin tämän sivun linkkien kautta, saatan saada siitä pienen komission tai ilmaisen kurssin. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle mitään kuluja eikä tuota minulle mitään tuloja, joten voit rauhassa tutustua sivuihin ja harkita tarvettasi kurssille.

Suosittelen vain niitä tuotteita, joita olen itse käyttänyt ja todennut hyviksi. Käytän tämän kurssin neuvoja ja ohjeita Pihalla Auringon Tahtiin blogissani jatkuvasti.

Mielipide tästä tuotteesta on 100% omani.

 

 

Kommentoi helposti Facebook profiililla!

Yksi kommentti artikkeliin ”Tämä kurssi palautti ilon bloggaamiseen – blogikurssi arvioitavana”

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: