Haluatko saada tuloja blogin avulla? Näin se onnistuu!

 

Kun kolme vuotta sitten olin yritykseni kanssa tienhaarassa – joko lopetan tai löydän uuden suunnan – tarvitsin apua. 

Avun pyytäminen ei ole ollut minulle koskaan helppoa. Niinpä luovutin ”pärjään kyllä ihan itse” -ajatuksesta vasta, kun koko yrityksen tulevaisuus oli jo vaakalaudalla. Oli jo kiire…

Netti on nykyään pullollaan erilaisia koulutuksia ja valmennuksia pienyrittäjille, mutta mikä niistä olisi se paras ja oikeasti toimiva? Valinta ei ihan helppoa ollutkaan. Kaikkihan ne lupaavat jotain mullistavaa tietoa, jonka voit saada vain ja ainoastaan tästä koulutuksesta!

Löysin lopulta, pitkän etsinnän ja lukemattomien webinaarien, workshoppien ja verkkokurssien jälkeen, sen koulutuksen ja kouluttajan, joka antoi minulle juuri ne oikeat työkalut menestykseen. 

Haluan nyt kertoa sinulle 5 tärkeintä asiaa, joihin tämä kouluttaja opetuksissaan panostaa. Ja jotka ovat tuoneet vajaassa kahdessa vuodessa blogiini lähes 100 000 vierailua ja kasvattaneet yrityksen liikevaihtoa yli 40%.

 

*Artikkeli sisältää Affiliate linkkejä

5 askelta menestyvään bloggaamiseen

1. Auta lukijaa

auta lukijaa

Minulle yksi ongelmapaikkoja yrittäjyydessä on ollut se, että kaikki palvelu pitäisi hinnoitella!

Saan suurta iloa ja tyydytystä jo siitä, jos voin toista auttaa omilla kokemuksillani tai tiedoillani. Hintalapun lätkäiseminen joka neuvon päälle on tuntunut jopa väärältä.

Kun minulle ensimmäistä kertaa ehdotettiin blogia yrittämisen tueksi, tyrmäsin ajatuksen täysin. Ei minua kiinnosta pitää mitään julkista päiväkirjaa sen enempää henkilökohtaisesta elämästäni kuin yrityksestäkään!

Mutta kun opin, että voisinkin blogillani auttaa ihmisiä, kiinnostuin heti! Voisiko blogi todellakin olla jotain muuta kuin tyhjänpäiväistä liiba-laabaa??

Asia on oikeastaan aika yksinkertainen, kun sitä pohtii tarkemmin. Mieti, mitä sinä itse etsit netistä? Tietoa ja ratkaisuja ongelmiisi, vai mitä? Jos löydät blogin, jossa käsitellään juuri sitä sinun ongelmaasi ja bloggaaja kertoo omista ratkaisuistaan sen korjaamiseksi, jäät takuulla lukemaan.

Ongelmien ei tarvitse olla isoja tai dramaattisia. Ne voivat olla hyvin arkipäiväisiä juttuja:

  • millainen (ja mistä hankit ainekset) olisi nopea arkiruoka, joka maistuisi koko perheelle
  • mitä asioita pitäisi muistaa (ja mistä ne voisi hankkia), kun lähtee ensimmäiselle ulkomaanmatkalle lasten kanssa
  • miten (ja millä välinein) pidetään koti helposti siistinä
  • miten (ja mistä) ostat netistä kerralla sopivia vaatteita
  • miten eri tavoin (ja mistä voit ne hankkia) voit käyttää kankaita kodin sisustuksessa

Kuten huomaat, auttaminen ei ole kiinni blogisi aiheesta tai siitä, mitä ehkä myyt. Kyse ei ole siitä, mitä tai mistä kirjoitat, vaan miten kirjoitat. Kun lukijat löytävät blogistasi apua ongelmiinsa, he tulevat takuulla toistekin. Ja kertovat kavereillekin!

Kirjoita omalla tyylilläsi siitä, mihin koet intohimoa ja mikä on sinun sydäntäsi lähellä. Mutta kirjoittaessasi mieti aina sitä lukijaa ja koita auttaa ja ratkaista hänen ongelmiaan. Kuvittele, että lukija on hyvä ystäväsi, joka on tekemässä ensimmäistä kertaa jotain, mitä sinä olet tehnyt jo monesti. 

Sinun ei tarvitse tietää aiheesta kaikkea ja esittää mitään ainoita totuuksia. Riittää, että jaat omat kokemuksesi lukijalle ja kerrot, miten sinä olet onnistunut tai millaisia virheitä ei kannata tehdä.

 

2. Hakukoneoptimoi postaukset

hakukoneoptimointi

Miten sinä etsit tietoa netistä? Käytät varmaan Googlea tai jotain muuta hakukonetta? Ja näin tekee myös blogisi potentiaaliset lukijat.

Hakukoneoptimointi saattaa kuulostaa hankalalta, mutta tosiasiassa se on hyvin yksinkertaista. Hakukoneet etsivät blogistasi sanoja ja lauseita ja jos ne osuvat yksiin jonkun tekemän haun kanssa, ne tarjoavat blogiasi etsijälle.

Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin huolehtia siitä, että ne oikeat sanat ja lauseet löytyvät sieltä sinun tekstistäsi.

Kun itse sain tämän ohjeen, koitin aluksi optimoida ihan jokaikisen artikkelin ja blogini sivun. Toisinaan se tuotti suuria vaikeuksia ja tuntui, että se varsinainen sanoma ihan vesittyi tässä sanaleikissä.

Mutta kun opin, että ei minun tarvitse tätä suinkaan aina miettiä, homma muuttui paljon helpommaksi. Riittää, kun ne blogin aiheen kannalta tärkeimmät postaukset on hyvin ja huolella hakukoneoptimoitu. Kun saat lukijoita näihin postauksiin, he ovat jo löytäneet blogisi ja kiinnostuvat etsimään lisää tietoa sen sisällä.

Hakukoneoptimointia voi ajatella vähän kuin kivijalkamyymälän näyteikkunaa. Sen tehtävä on houkutella lähelle ja sisälle, mutta ei siinä suinkaan koko kaupan tuotevalikoimaa tarvitse esitellä!

 

3. Sähköpostilistan kerääminen

sähköpostilista

Sähköpostimarkkinoinnista olen puhunut paljon, enkä nyt mene siihen, miten sen avulla lisäät myyntiä. (Siitä voit halutessasi lukea lisää tästä.)

Mutta tiedätkö, miksi sähköpostilistan kerääminen on niin tärkeää? Jos sinulla on vaikka Insta- tai Face-sivulla jo tuhansia seuraajia, eikö se riitä?

Sähköpostiosoite on ainut suora kontakti, jota voit hallita täysin itse. Somekanavat muuttuvat jatkuvasti, etkä voi koskaan olla varma, että seuraajalistasi siellä säilyy. Kanavat voivat esim. fuusioitua ja oletkin yhtäkkiä menettänyt yhteytesi kaikkiin seuraajiisi!

Etenkin silloin, jos haluat tuloja blogisi avulla, sinun pitää luoda vahva luottamus lukijoihisi. Ja tämä onnistuu parhaiten juuri sähköpostin kautta, jossa voit tarjota sitoutuneille lukijoillesi vielä enemmän apua kuin blogissasi. Sähköpostin avulla lukijasi voivat myös ottaa helposti yhteyttä suoraan sinuun. 

Sähköpostikaan ei tosin ole ihan ongelmaton yhteydenpitoväylä. Valtavan viestitulvan keskellä avaamisprosentit jäävät herkästi hyvin pieniksi, jolloin paraskaan sisältö ei pääse perille. 

Olen itse osin tästä syystä parhaillaan opiskelemassa uutta yhteydenpitoväylää: Messenger automaatioita. Se on sähköpostin tavoin suora kontakti lukijaan/asiakkaaseen, mutta ei ollenkaan niin ruuhkainen ja vielä vuorovaikutteisempi kuin sähköposti.

Aika näyttää, onko tämä se seuraava suuri juttu markkinoinnissa, mutta ainakin se vaikuttaa todella kiehtovalta ja lupaavalta.

(Kerron kyllä sinullekin omista kokemuksistani, kunhan niitä tässä ensin keräilen ?.)

 

 

4. Etsi itsellesi paras keino saada tuloja bloggaamalla

tuloja bloggaamalla

Blogin avulla voit hankkia tuloja kymmenin eri tavoin.

Älä kuitenkaan erehdy ottamaan niitä kaikkia käyttöösi! Valitse vaihtoehdoista ne 2-3, jotka sopivat sinulle (ja lukijoillesi) parhaiten ja opettele ne sitten perusteellisesti. Näin pääset paljon parempiin tuloksiin.

Yleisimmät tavat saada tuloja blogin avulla on affiliatelinkit ja mainokset sivustolla. Ne on helppo ottaa käyttöön ja sopivat monenlaisiin aiheisiin. Kannattaa kuitenkin miettiä tarkoin, ovatko ne juuri sinulle sopivimmat tulonhankkimistavat? 

Bloggaajat, jotka kirjoittavat lukijoita auttavia postauksia, ovat usein loistavia tekemään myös verkkokursseja. Periaatteessahan se on vain pidemmälle vietyä auttamista, jossa tarjoat niin arvokasta tietoa ja apua, että siitä ollaan jopa valmiita maksamaan.

Kun löydät itsellesi parhaiten sopivat tulonhankintakeinot, voit rauhassa keskittyä siihen olennaiseen, eli arvokkaan ja lukijoita auttavan sisällön luomiseen.

 

 

5.Hanki menetelmä, joka helpottaa tulosten saamista

oikea menetelmä

Kuten tuolla ihan alussa sanoin, olen itse löytänyt sen kouluttajan ja koulutuksen, joka tarjoaa minulle ne parhaat työvälineet yrityksen ja tämän blogin kehittämiseen.

Miksi ulkopuolinen apu sitten on tärkeää? Eikö sitä voi vain etsiä ja kokeilla kaikenlaista, mitä netin kautta löytää? Youtubestakin löytyy satoja videoita ihan ilmaiseksi!

Toki näin voi tehdä, jos sinulla on ylenmäärin aikaa ja rahaa. Jos haluat kuitenkin tuloksia nopeasti, on paljon fiksumpaa käyttää hyväkseen jonkun muun jo testaamia strategioita. Sitä paitsi ikävä tosiasia on, että netin kautta löytyy paljon myös täysin Suomen oloihin sopimattomia vinkkejä. 

On oikeasti ihan huippujuttu, kun voit itse keskittyä siihen omaan aiheeseesi ja siinä kehittymiseen. Sinun ei tarvitse jatkuvasti pohtia toimiiko tämä, käytänkö nyt aikaani ja rahojani oikeanlaisiin asioihin tai miten tämä pitäisi tehdä.

Suosittelenkin todella lämpimästi, että etsit itsellesi jonkun jo valmiiksi tekemän polun, jota voit luottavaisesti kulkea. 

 

Mitä sinä voit näillä viidellä askeleella saavuttaa?

Otin nämä viisi askelta käyttööni reilu vuosi sitten tässä blogissa. Onko niillä ollut jotain vaikutuksia?

No tämä yksi kuva kertoo varmasti enemmän kuin tuhat sanaa:

google analytics taulukko
Käyttäjien, eli lukijoiden, määrä on kasvanut lähes 200% ja samalla istunnolla katsottujen sivujen määrä yli 15%! Blogini oli uunituore kesällä 2017, eli tein sitä vasta tunnetuksi silloin. Silti kesällä 2018 uusia lukijoita tuli mukaan yli 200% enemmän kuin ensimmäisenä kesänä!

 

Tässä on kuvakaappaus Google Analyticsistä. Otin siihen vertailun Pihalla Auringon Tahtiin -blogin lukijamääristä vuoden 2017 ja 2018 aktiivisimmilta kesäkuukausilta. Kuten huomaat, lukijamäärä on kasvanut lähes 200%! Huima tulos, kun ottaa huomioon, että koko blogi on perustettu vasta keväällä 2017!

En laittanut kesällä 2018 rahaa markkinointiin yhtään entistä enempää – itse asiassa vähän vähemmän kuin aiempina vuosina! Koko muutos perustuu vain ja ainoastaan näihin viiteen askeleeseen. Ja niiden pohjalta huolella mietityn strategian seuraamiseen.

No, onko tämä sitten näkynyt yrityksen tulopuolella jotenkin? Tämän vuoden tilikausi on vielä kesken, mutta tällä hetkellä liikevaihto on jo reilut 40% suurempi kuin edellisenä vuonna. Vielä ei olla tavoitteissa, mutta suunta on ehdottomasti oikea ?. 

Ehkä se itselleni kaikista isoin muutos on kuitenkin siinä, että olen löytänyt ihan uudenlaisen ilon ja motivaation yrittämiseen. Olen ollut yrittäjä vuodesta 2005, mutta koskaan en ole nauttinut siitä niinkuin nyt! On aivan mahtavan vapauttavaa, kun tiedän täsmälleen mitä minun pitää tehdä ja sen tekeminen tuntuu hyvältä myös sydämessä!

 

Mitä oikein tapahtui kesien 2017 ja 2018 välillä?

Mitäpä sitä salaamaan: syksyllä 2017 ilmoittauduin mukaan Tiia Konttisen Bloggaajasta Ammattilaiseksi valmennukseen.

Tiian kurssien avulla olin perustanut tämän blogi keväällä 2017. Tiesin jo niistä kokemuksistani, että hänen neuvonsa todella toimivat. Mutta Bloggaajasta Ammattilaiseksi valmennus auttoi viemään, nimensä mukaisesti, homman ammattimaiselle tasolle.

Vaikka valmennus on melko arvokas, se on jo tämän ensimmäisen vuoden aikana maksanut itsensä takaisin moneen kertaan. Ehdottomasti yksi yrittäjäurani parhaimpia päätöksiä!

 

Jos sinä haluat saada tuloja blogin avulla tai tehdä kuten minä, hyödyntää sitä ilmaisena markkinointivälineenä yrityksessäsi, suosittelen lämpimästi tutustumaan Bloggaajasta Ammattilaiseksi valmennuksen itseopiskeluversioon tästä. 

 

Et takuuvarmasti tule katumaan!

 

HUOM!!! Valmennuksen hinta nousee merkittävästi ensi vuonna, joten ei kannata odotella sinne asti!

Aloita tästä ???!

 

Kommentoi helposti Facebook profiililla!

Yksi kommentti artikkeliin ”Haluatko saada tuloja blogin avulla? Näin se onnistuu!”

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: