Näin markkinoit blogin ja sähköpostin avulla

Kuulutko nihin pienyrittäjiin, jotka kokevat markkinoinnin ja tuotteidensa myynnin hankalaksi? Nautit työstäsi, mutta sen hinnoittelu, markkinointi ja myyminen tuntuu epämiellyttävältä?

Et ole tunteinesi yksin! 

Poikani kyseli kerran, mitä tekisin jos voittaisin lotossa. Ennen kuin ehdin vastata, hän ehdotti, että ehkäpä palkkaisin jonkun tekemään nämä kaikki puutarhahommat ja itse vain istuisin aurinkotuolissa valmista ihailemassa.

No en todellakaan! Minä rakastan kasvien kanssa työskentelyä, kitkemistä, istutusten suunnittelua ja rakentamista. On myös ihanaa tavata erilaisia puutarhaihmisiä ja jos voin jotenkin heitä vielä ongelmissa auttaa, se tuntuu mahtavalta.

Mutta jos voittaisin lotossa, voisin tehdä näitä töitä ilman rahan miettimistä. Ja se vasta olisi mahtavaa!

No, lottovoittoa en ole saanut. Mutta olen löytänyt keinot, joiden avulla minun ei tarvitse enää tuskailla tämän ristiriidan kanssa.  

Ratkaisuni on blogi ja siihen saumattomasti liittyvä sähköpostimarkkinointi.

Sen sijaan, että etsisit kuumeisesti asiakkaita, koittaisit saada heidät ostamaan tuotteitasi ja tyrkyttäisit heille palvelujasi, voit keskittyä juuri siihen työhön, minkä osaat ja mistä nautit.

Eikös kuulosta hyvältä?

Auringontahti logo

*Artikkeli sisältää affiliatelinkkejä

Miten markkinoit blogissa ilman mainostamista

Voit hyödyntää blogia suoraan tuotteidesi tai palveluidesi myynnissä. Voit vaikka tehdä tuotevertailuja, jotka helpottavat ihmisiä valitsemaan itselleen sopivimmat tuotteet. Tai voit kirjoittaa postauksen siitä, miten sinä itse tai joku ystäväsi käyttää jotain tuotetta.

Sitten vain lisäät postaukseen linkit tuotteisiin, verkkokauppaasi tai jos et myy suoraan verkossa, yhteydenottolomakkeeseen.

Muista kuitenkin, että et kirjoita vain myymistäsi tuotteista, äläkä lisää linkkejä joka postaukseen. Auta lukijaa monipuolisesti ratkomaan arkisia ongelmia, niin hän tulee mielellään toistekin!

Olet varmasti kuullut ns. klikkimainonnasta? Niissä tarkoitus on kerätä vain linkin klikkauksia ja linkin takaa löytyvällä sisällöllä ei sitten niin väliä enää olekaan. Älä erehdy tähän leikkiin! 

Postausten jakaminen somessa on tärkeää ja otsikointiin kannattaa panostaa. Mutta muista aina, että sisällön pitää täyttää otsikon ja jakotekstin lupaukset, mieluummin ylittää ne.

Silloin lukijat paitsi lukevat ko. postauksen, jäävät myös mielellään lukemaan blogistasi muutakin. Tässä tämän blogin kävijätilasto tammi-elokuulta:

Blogin kävijätilasto tammi-elokuu

Keskimäärin blogeissa välitön poistuminen on 75-95%, joten tuo alle 35% on todella erinomainen! Mistä se kertoo? Siitä, että lukijat saavat vastinetta klikattuaan esim. Facebookissa jakamaani postauslinkkiä ja lukevat enemmänkin kuin vain sen yhden postauksen. Ja tästähän tykkää myös hakukoneet, eli se parantaa näkyvyyttä monella tasolla.

 

Oleellinen asia blogissa on luoda luottamusta ja tuoda esille sinun osaamistasi. Oli kyse sitten yritysten välisestä myynnistä tai kuluttajille myynnistä, ostajina toimii aina ihmiset. Ihmiset ostavat aina mieluummin ihmisiltä kuin yrityksiltä. Ja jos mahdollista, vielä mieluummin tutulta ihmiseltä! 

Paljasta blogissa rehellisesti persoonasi, arvosi, elämäntilanteeseesi, hyvät ja huonot kokemuksesi, virheesi ja onnistumisesi. Silloin lukijat oppivat luottamaan sinuun. Kun heille sitten tulee eteen aiheeseesi liittyvä ongelma, he muistavat sinut ja tulevat pyytämään sinulta apua. 

Blogin perustamisesta ja sisällöstä voit lukea lisää tästä postauksesta

 

älä lähetä uutiskirjeitä!

Entä sitten sähköpostimarkkinointi, miten se tehdään tuotteita tyrkyttämättä?

Periaatteessa lähtökohta on sama kuin blogissakin: tarjoa lukijoille arvokasta sisältöä, ole oma itsesi ja ratko lukijoiden ongelmia.

Moni yritys lähettää edelleen ns. uutiskirjeitä. Niissä kerrotaan joko yrityksen tapahtumista tai sitten ne ovat puhtaasti mainoksia yrityksen tuotteista. 

Tällaisia kirjeitä ei oikeasti jaksa lukea kuin yrityksen fanaattisimmat ihailijat!

Ketä jaksaa kiinnostaa uuden toimitilan avajaiset ja siellä palloilleet pukumiehet? Tai uudet yrityssopimukset tai omistajanvaihdokset? Tuotemainoksetkin toimivat vain, jos juuri sillä hetkellä mielessäsi oli jo valmiiksi niitä ostaa. Ja silloinhan osaat varmaan ihan itsekin mennä sinne kauppaan ostoksille?

Tästä löydät ne pahimmat mokat, joita sähköpostimarkkinoinnissa voit tehdä!

 

Kun kirjoitat sähköpostilistalaisillesi viestiä, kirjoita kuin hyvälle ystävälle! Sinuttele, kysele kuulumisia ja kerro omiasi. Kun ensisijaisesti pyrit aina auttamaan lukijoitasi, etkä myymään tuotteitasi, lukijat alkavat pian suorastaan odottaa kirjeitäsi!

 

Ja tämä näkyy myös kirjeen avausprosenteissa. Tässä syyskuun 6. päivä lähetetyn Pihakirjeen avausraportti:

Sähköpostilistan avausraportti syyskuu 18

Verkkokaupan sähköpostien keskimääräinen avausprosentti on alle 10%, meillä se on 23,6%. Parhaimmillaan ollaan päästy jopa yli 40%! Myös viestissä olleiden linkkien klikkausprosentti on selkeästi keskiarvoa suurempi.

(Tilauksien määrää ei kannata tästä tilastosta paljon katsella, sillä en ole yhdistänyt sähköpostiohjelmaa verkkokauppaamme lainkaan ?.)

 

Kirjoitan Pihakirjeissä mm.

  • ajankohtaisista puutarha-asioista, joita esim. somessa on ollut esillä
  • annan ajankohtaan liittyviä vinkkejä pihanhoitoon
  • vastaan lukijoiden lähettämiin kysymyksiin (saankin paljon paluupostia kysymyksineen),
  • kerron miten olen itse jonkin tietyn puutarhaongelman ratkaissut.

Kun aiheeseen sopii, pistän sitten linkin sopivaan tuotteeseen tai palveluun, joka minulla on tarjota. Välillä saatan toki myös tarjota kirjeen tilanneille erikoistarjouksia. Toisinaan taas voin pyytää heidän apuaan jonkin uuden tuotteen testaukseen. Luottamus toimii molempiin suuntiin ?.

Muista, että kirjeesi tilanneilla ei ole varaa ostaa joka päivä jotain. Jos aina kehotat ostamaan, se alkaa pidemmän päälle ahdistamaan. Ja kirjettä, joka ahdistaa, ei viitsi edes avata. 

Hyvä nyrkkisääntö on, että 80% viesteissäsi et myy mitään, jolloin 20% viesteistä voi olla ns. myyntisähköposteja.

Sähköpostilistan perustamisesta ja sisällöstä löydät lisää tietoa tästä postauksesta.

 

Tuskailin itse yrityksen markkinoinnin kanssa 10 vuotta. Arvelin jo, että ehkäpä minusta ei sitten ole yrittäjäksi, kun en kerran siitä myymisestä ja markkinoinnista tykkää.

Mutta blogin ja sähköpostimarkkinoinnin avulla olen onnistunut ylittämään tämän ongelman. Ja mikä parasta, nautin todella molempien tekemisestä! Sydäntä lämmittää, kun saan lähes viikottain palautetta tähän tyyliin:

”Olen iloinen tällaisesta postista. Saan selkeästi ja yksinkertaisesti kerrottuja ohjeita mukavalla tavalla kerrottuna. Kiitos!”

 

*Osa tämän artikkelin linkeistä on affiliatelinkkejä. Jos päädyt ostamaan jonkin tuotteen tällaisen linkin kautta, saatan saada siitä pienen komission tai muun edun, jota käytän mm. tämän blogin ylläpitokustannuksiin. Voit huoletta klikata linkkiä ja tutustua sivuihin, se ei tuota minulle mitään, eikä maksa sinulle!

 

Kommentoi helposti Facebook profiililla!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: